Skip to main content
Vi giver gerne et tilbud på det i skal have lavet

Dansk infrarød Inspektion

Se sidste nyt herunder

4/11 2019

Vigtigheden af en tæt dampspærre

Dansk Infrarød Inspektion blev kontaktet af en husejer, som ikke havde tillid til den tidligere udførte trykprøvning af hans nybyggede hus. Den tidligere trykprøvning havde vist at bygningen overholdt kravene i bygningsreglementet.

Husejer var blevet lovet at kunne flytte ind til påske 2019, men husejer ønskede at Dansk Infrarød Inspektion foretog en trykprøvning af huset inden indflytning. Trykprøvningen viste, at boligen ikke overholdt kravene i bygningsreglementet. Det viste sig, at der var blevet manipuleret med dataene i den tidligere trykprøvning, således boligen kunne overholde kravene i bygningsreglementet.

Da samtlige lofter blev taget ned i huset, var det tydeligt, at dampspærren i huset ikke var sat omhyggeligt op, men derimod var fuld af huller grundet sløset opsætning. Dette gjorde naturligvis, at boligen ikke kunne bestå trykprøven.

Enden blev, at familien måtte genhuses, at samtlige lofter i hele huset skulle tages ned, og at dampspærrearbejdet i loftet i hele huset skulle laves om. Heldigvis var firmaet, som havde bygget huset, glade for at fejlen var blevet opdaget så de kunne lave det ordentligt, og dialogen gennem hele processen var god.  

Dette viser vigtigheden af et godt dampspærrearbejde. Havde dampspærren været opsat omhyggeligt og korrekt havde boligen uden problemer bestået trykprøven.

Har du og dine medarbejdere styr på tæthed og opsætning af dampspærre? Hvis du mener det bør opfriskes, så husk at Dansk Infrarød Inspektion, Tech College Aalborg og UCN act2learn har udviklet et kursus i tæthed og opsætning af dampspærre. Du kan læse meget mere om kurset og hvad det indeholder under fanen ”Vi tilbyder” → ”Rådgivning”.